Výber najlepších značiek rumov podľa najlepších svetových barov

Autor: Roberto Resmer | Dátum: 19.01.2020

Drinks International každoročne vo svojej výročnej správe vyberá tie najlepšie značky alkoholických nápojov a drinkov. K svojim záverom dospeli tak, že sa pýtali viac ako 100 najlepších svetových barov, ktoré značky sú podľa nich najlepšie a najúspešnejšie. Prvoradým kritériom je kvalita.

Nižšie si prečítajte o víťaznej trojici rumových značiek, a taktiež si pozrite prvú desiatku najpredávanejších značiek a prvú desiatku top trendy značiek pre rok 2020.

Na základe výsledkov správy možno konštatovať, že v najlepších svetových baroch kraľujú svetlejšie rumy. Tohto roku prvé miesto získal multidesilátorský kolos Bacardi, a to aj napriek tomu, že je domovským rumom iba pre necelú tretina opýtaných barov. Viac ako polovica opýtaných barov umiestnila Bacardi do svojej TOP 3. Množstvo drinkov si pýta svetlé rumy tejto značky. Legendárne Mojito, či Daiquiri sa najlepšie miešajú z novej rady Cuatro, ktorý je sladkým stredom medzi Superiorom a Ocho. 

Druhé miesto v zozname najpredávanejších značiek patrí Havana Club, ktorá má v súčasnosti úspech najmä u mladších konzumentov alkoholu a právom patrí medzi kubánske klasiky. Značka skončila tesne za Bacardi, pričom 20 % svetových barov nalieva práve rumy tejto značky. Viac ako tretina z nich sa umiestnila v prvej TOP 3 svetových barov. 

TOP 3 najpredávanejších značiek rumov uzatvára Plantation, ktorej obľúbenosť medzi barmanmi je zrejmá. Značka Plantation skončila na treťom miesto v zozname bestsellerov, ale na vrchole zoznamu trendy značiek a jej rumy  sú odporúčané svetovými barmanmi. Ak by tieto argumenty náhodou nestačili, Plantation bola tiež na vrchole zoznamu Bartender's Choice, respektíve voľby barmanov. 

Pozrite si kompletné tabuľky TOP 10 najpredávanejších značiek a tiež TOP 10 trendy značiek rumov podľa výročnej správy Drinks International 2020: