Producenti rumu prekonávajú digitálnu priepasť

Autor: Roberto Resmer | Dátum: 16.10.2019

Karibské značky rumu, členovia regionálneho zoskupenia West Indies Rum & Spirits Producers' Association (WIRSPA), vymenovali svojho vyslanca s cieľom ďalej podporovať ich úsilie o propagáciu svojho odvetvia na celosvetovej úrovni, a tiež v súlade s rastúcim vplyvom sociálnych médií na spotrebiteľské správanie.

Matt Pietrek, známy online ako „Cocktail Wonk“ alebo „Rum Wonk“, doplní úsilie tohto zoskupenia s cieľom zviditeľniť karibský rum v novom priestore sociálnych médií, keďže sa priemysel snaží rozšíriť svoj dosah na vzdelávanie a zapojenie širšieho publika. Bude spolupracovať s producentmi, aby odhalil históriu, dedičstvo a kvalitu autentických karibských rumov a zvýšil povedomie o poslaní a programoch WIRSPA, zdieľanie tzv. najlepších praktík medzi veľkými a malými producentmi a deklarovaní autentického pôvodu ich rumu.

Univerzálnosť rumu a jeho obrovské dedičstvo priťahujú veľkú pozornosť v medzinárodnom meradle. Už aj v digitálnom svete, kde sociálne médiá poskytli platformu pre aktívne skupiny nadšencov, ktorí túžia po vedomostiach a faktoch o autentickom rume. Ako zoskupenie, ktoré sa prvýkrát vytvorilo v 60. rokoch, WIRSPA – West Indies Rum & Spirits Producers Association, v súčasnosti zastupuje vyše 25 výrobcov v 13 krajinách, od malých remeselníckych výrobcov po väčšie liehovary, ktoré vyrábajú niektoré z ikonických značiek v regióne.

Podľa Vaughna Renwicka, výkonného riaditeľa WIRSPA, „Matt je uznávaný a objektívny expert vo svete rumu a prináša našej spolupráci vášeň pre tohto rozmanitého ducha a analytickú prísnosť, ktorá nám pomôže odhaliť veľké príbehy a ohromné dedičstvo našich členských značiek, výrobcov autentického karibského rumu.“

Matt Pietrek sa na margo svojho poverenia vyjadril: „Je mi cťou, že som bol poverený úlohou zástupcu spoločenstva WIRSPA a jej členské značky. Je to dedičstvo bohaté na tradíciu a rozmanitosť, ktoré je spojené spoločným vláknom histórie. Je to skvelý príbeh, ktorý veľmi rád rozpoviem.“