Bacardi rozširuje svoje produktové portfólio

Autor: Roberto Resmer | Dátum: 22.11.2019

Bacardi rozširuje svoje produktové portfólio

V roku 2018 spoločnosť Bacardi oznámila, že uvedie na trh dva nové produkty, konkrétne Cuatro a Diez s cieľom zdokonaliť svoje portfólio. V tomto článku sa budeme venovať rumu Gran Reserva Diez. Ide o premostenie medzi rumami Ocho a Reserva Limitada v prémiovej časti produktovej línie. Diez je zmes rumov, ktoré zreli najmenej desať rokov v sudoch z bieleho duba po americkom bourbone. Rum sa filtruje aktívnym uhlím, potom sa mieša a plní do fliaš pri 40 % ABV.

Vzhľad

Fľaša s objemom 750 ml je v minimalistickom prevedení, podobná flašiam Ocho a Limitida Reseva. Pre Európu je ponuka fľaše v objeme 700 ml. Výrazná „10-tka“ okolo hrdla fľaše je jasne viditeľná v regáloch obchodov. V prípade, žeby neupútala pohľad zákazníka, určite ho osloví zlaté logo Bacardi netopiera situované v strede fľaše. Každá fľaša je individuálne očíslovaná, konkrétne fľaša na obrázku nižšie má číslo CG541. Znak na zadnej strane fľaše spolu so základnými podrobnosťami o produkte a poznámkami o ochutnávaní Bacardi, je symbolom zemepisného označenia Portorika. Čo v tomto prípade znamená, že rum sa vyrába z fermentovanej melasy, destiluje sa pomocou stálej kolóny, ktorá je vyzretá najmenej jeden rok v sudoch z bieleho duba, a že rum sa vyrába a zreje v Portoriku. Rum má jantárovo mahagónovú farbu vo fľaši a jeho farba sa výrazne rozjasňuje v pohári.

Aróma

Aróma rumu má prekvapivo dynamický profil. Začína silným flambovaným banánom, slaným karamelom, tmavým kakaom, sušenými marhuľami a zážitok kompletizuje pečený orech.

Chuť

Rum má hodvábny vstup, ktorý obaľuje jazyk dubovým tanín alkoholom. Vírenie chutí prepukne v strede jazyka, ktorý rýchlo identifikuje karamelizovaný banán, kvetinovú vanilku, korenistý chlieb, pečený dub, s hrozienkami a sušenými marhuľami. Keď rum začína slabnúť, začne sa na jazyk tlačiť sladkosť snúbená s dubovým tanínom, predtým než príde krátky a suchý záver.

Opätovne sa nám potvrdzuje, že aj “veľký” výrobca rumu BACARDI dokáže zo svojej dielne vyprodukovať sofistifikovaný a plnohodnotný rum, ktorý si určite podmáni aj naše chuťové poháriky a ponúkne nám oázu slasti, naplnenia, relaxu a oddychu.